Omgeving

Omgeving

Het gebied vanaf het water verkennen is een echte aanrader. De oude vaarten zijn in de 14e eeuw gegraven met als doel verschillende dorpen en steden met elkaar te verbinden. Vanuit de boot of vanaf een mooi terras aan het water kijkt u uit over Natuurmonument ‘De Vlietlanden’. In het voorjaar is dit een zee van bloemen. Het grotere water van de Foppenplas is ideaal viswater. Dit alles op 500m varen of lopen. Sloepen worden verhuurd door Warbout rondvaarten.

Een uitgebreid netwerk aan fietspaden leidt u o.a. naar de cultuurhistorische stad Delft, glazen stad het Westland, oude havenstad Maassluis aan de Nieuwe Waterweg en het strand van Hoek van Holland. Of met de veerboot in Maassluis naar de Zuid-Hollandse eilanden.

De polders lenen zich uitstekend voor een lange wandeling over dijken en kerkepaden, tussen koeien en schapen. Met fietsveer ‘de kwakel’ naar Vlaardingen of het voetveer naar Schipluiden.

De restaurants Lickebaertshoeve, Indigo en buitenplaats Op Hodenpijl in Schipluiden voor de fijnproever. Theehuis ‘Bij de Buurvrouw’ op loopafstand voor de lekkerste taartjes. Of verse zuivel en de lekkerste kaas halen bij de plattelandswinkel van van Winden. Pannekoekboerderij ’t Sonnetje is favoriet bij de kinderen.

Cultuur is er met de steden in overvloed. De prachtige oude binnenstad van Delft, het Binnenhof in Den Haag en modern Rotterdam met bijv. de Markthal. Maar ook Deltawerk Maeslandkering’ bij Hoek van Holland is een bezoek meer dan waard.

Foto’s

Wilt u boeken? Neem contact met ons op.