Over ons

Wie zijn wij?

Wij zijn Maarten en Dianne Hoogendam. In ons dagelijks leven werkzaam bij gemeente Midden-Delfland en GGZ Delfland.

In 2008 kregen wij de kans, de voormalige boerderij aan de Kwakelweg van onze ouders over te nemen. Om de instandhouding van deze voormalige boerderij te waarborgen, kwamen we op het idee, De oude Koetsschuur en Varkensstal om te bouwen tot twee luxe appartementen. Hierbij is het authentieke vooraanzicht behouden gebleven, door de stijl van de boerenschuurdeuren terug te brengen in de gevels. De zogenoemde vijfduimers van de originele vloer van de varkensstal zijn hergebruikt voor het terras. En ook de stalraampjes hebben een nieuwe plek gekregen. In 2017 is de oude hooiberg gesloopt en nieuw opgebouwd als moderne vier persoons vakantiewoning in originele zeshoek vorm, met traditionele rieten kap en zware houten palen. De voormalige koeienstal is jaren geleden omgebouwd tot caravanstalling.

Bezigheid & Omgeving

Aan de Kwakel dankt zijn naam aan het hoge voetbruggetje, dat de Kwakelweg verbindt met het Kerkepad Doelpad, dat door de Commandeurspolder leidt naar de dorpskerken van Maasland.

De drie vakantiewoningen met zicht op het open polderlandschap. Zijn gelegen tussen de dorpen Maasland en Schipluiden. Slechts 9 km van Delft, en nog geen 20 km van Den Haag en Rotterdam centrum. En 16 km van Hoek van Holland strand. De nieuwe waterweg ligt op slechts 6 km, dus de Zuid-Hollandse eilanden en de Rotterdamse haven zijn ook vlakbij.

Graag willen wij u laten meegenieten van het buitenleven. De rust, ruimte en de prachtige weidse vergezichten in het eeuwenoud polderlandschap, waar in het voorjaar de grutto’s en ’s winters de duizenden ganzen zich laten horen, zijn een bezoek maar dan waard.